Show simple item record

dc.contributor.advisorSilva, Carlos Alberto da
dc.contributor.authorAlves, Camila Schüsler
dc.coverage.spatialFlorianópolispt_BR
dc.date.accessioned2017-12-13T18:59:49Z
dc.date.available2017-12-13T18:59:49Z
dc.date.issued2017pt_BR
dc.identifier.urihttp://www.riuni.unisul.br/handle/12345/4278
dc.descriptionThis project aims to the development of a brand new package for the delivery service of Boka’s III, a restaurant located at Estreito, Florianópolis, focused on the most ordered size, namely, a quarter of a portion (900g). The initial concept adopted was that the package utilized by the company presents a series of problems, which are capable to influence da quality of the food itself and generate dissatisfaction by the clients, according to the realized searches. In this sense, a new design of the package was developted, with the purpose of satisfying the needs of higiene, storage, transport and handling, so as to improve the perception and the expectations of the consumer. For the laboration of a solution to the problem, a methodology with bibliographic search, data collection and analysis, besides the project methodology by Fabio Mestriner, which contains searches about the reality of he company and the package utilized, the target public, the delivery service itself and the mainly competitors. The execution of this study resulted, at last, on the development of a material and digital prototype of the package considered the most suitable with the planned strategies.pt_BR
dc.description.abstractO presente projeto tem como finalidade desenvolver uma nova embalagem para o serviço de tele entrega do Boka’s III, um restaurante localizado no bairro Estreito da cidade de Florianópolis, com foco no tamanho de pedido mais comercializado, qual seja, ¼ de porção (900g). Partiu-se da premissa que a embalagem utilizada pela empresa apresentava inadequações de toda ordem, de modo a influenciar a qualidade da própria comida armazenada e gerar insatisfação por parte dos clientes, consoante as pesquisas realizadas. Nesse contexto, desenvolveu-se um novo design da embalagem com o objetivo de atender às necessidades de higiene, armazenamento, transporte e manuseio, de maneira a melhorar a percepção e expectativa do consumidor sobre o produto. Para a elaboração de uma solução ao problema foi aplicada uma metodologia consistente em pesquisa bibliográfica e levantamento e análise de dados, além da metodologia projetual de Fábio Mestriner (2002), com pesquisa de conhecimento da realidade da empresa e a embalagem por ela utilizada, do público alvo, do ramo da tele entrega e dos principais concorrentes. A realização de todo este estudo resultou, ao final, no desenvolvimento de um protótipo físico e digital da embalagem que se entendeu estar em melhor acordo com as estratégias traçadas.pt_BR
dc.format.extent135 f.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.relation.ispartofDesign - Florianópolispt_BR
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/*
dc.subjectDesign de embalagempt_BR
dc.subjectEmbalagem alimentíciapt_BR
dc.subjectTele entregapt_BR
dc.subjectDeliverypt_BR
dc.titleProjeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's IIIpt_BR
dc.typeMonografiapt_BR
dc.subject.areaCiências Sociais Aplicadaspt_BR


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil

Mantido pela
Unisul
Plataforma
DSpace
Desenvolvido por
Digital Libraries
Licenciamento
Creative Commons