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dc.contributor.advisorSilva, Ana Paula Ferreira da
dc.contributor.authorSantos, Cristiane Kraus dos
dc.coverage.spatialPalhoçapt_BR
dc.date.accessioned2018-05-08T19:36:34Z
dc.date.available2018-05-08T19:36:34Z
dc.date.issued2017pt_BR
dc.identifier.urihttp://www.riuni.unisul.br/handle/12345/4839
dc.descriptionThis study aimed to evaluate the knowledge of consumers in Santa Catarina about organic foods, as well as the sociodemographic and socioeconomic profile and the motivations and barriers for the consumption of these foods. The research was descriptive, quantitative, of survey type, with application of an online structured questionnaire to consumers in the state of Santa Catarina. The sample consisted of 694 respondents. Descriptive statistical analyzes and analyzes to verify associations with the chi-square test were performed using the Stata program. Consumers of organic foods were predominantly female, with a higher age, high schooling and family income, and had children. The motivations for the consumption of organic foods were because they did not have agrochemicals and because they did well to health. Price, lack of access and lack of habit are barriers to consumption. There is considerable doubt about the concept and mode of organic production. The concept of organic food and its benefits should be strengthened. Public policies have an important role in this scenario, stimulating consumption.pt_BR
dc.description.abstractEste estudo teve como objetivo avaliar o conhecimento dos consumidores de Santa Catarina sobre alimentos orgânicos, bem como o perfil sociodemográfico e socioeconômico e as motivações e barreiras para o consumo desses alimentos. A pesquisa foi descritiva, quantitativa, do tipo survey, com aplicação de questionário online estruturado a consumidores do estado de Santa Catarina. A amostra foi constituída por 694 respondentes. Foram realizadas análises estatísticas descritivas e análises para verificar associações com teste de qui-quadrado por meio do programa Stata. Os consumidores de alimentos orgânicos eram predominantemente do sexo feminino, com idade mais elevada, escolaridade e renda familiar altas e tinham filhos. As motivações para o consumo de alimentos orgânicos foram por estes não possuírem agrotóxicos e por fazerem bem à saúde. O preço, a falta de acesso e a falta de hábito são entraves para o consumo. Nota-se bastante dúvida sobre o conceito e o modo de produção orgânico. O conceito de alimento orgânico e seus benefícios devem ser reforçados. Políticas públicas têm papel importante nesse cenário, estimulando o consumo.pt_BR
dc.format.extent22 f.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.relation.ispartofNutrição - Pedra Brancapt_BR
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/*
dc.subjectAlimentos orgânicospt_BR
dc.subjectComportamento do consumidorpt_BR
dc.titlePercepção de consumidores sobre alimentos orgânicospt_BR
dc.title.alternativeKnowledge, motivations and barriers for the consumption of organic food and profile of consumers of the state of Santa Catarinapt_BR
dc.typeArtigo Científicopt_BR
dc.subject.areaCiências da Saúdept_BR


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