Show simple item record

dc.contributor.advisorZanchin, Janete
dc.contributor.authorAdam, Josiane da Silva
dc.coverage.spatialSão Leopoldo/ RSpt_BR
dc.date.accessioned2019-05-29T18:08:49Z
dc.date.available2019-05-29T18:08:49Z
dc.date.issued2019pt_BR
dc.identifier.urihttp://www.riuni.unisul.br/handle/12345/7155
dc.descriptionThis article focuses on the use of delivery applications, whose research problem is the use of third-party applications as marketing tools and increased sales in companies in the "X" and "Y" companies of the segments of foods that work with tele delivery in the municipality of São Leopoldo / RS. Its primary purpose is to investigate the use of third-party applications as a means of reducing costs and increasing profitability for the food segments working with tele delivery. As for the objectives of the research, an exploratory research was used, followed by a descriptive, qualitative approach. As for the procedures, we used a field survey, a non-probabilistic sample, whose data collection took place through a structured interview. Among the obtained results it can be pointed out that with the application, it is not necessary to hire more attendants, the orders can be passed directly to the kitchen, and then the deliverers receive information about the address, total price and even a route with map showing the simplest way to reach the destination. The benefits are not limited to costs but are also reflected in convenience, time savings, productivity as well as customer safety and comfort. Given that the modern consumer is more demanding, therefore, offering him facilities is essential. Even through the third-party application it is possible to control the delivery.pt_BR
dc.description.abstractO presente artigo tem como tema o uso de aplicativos de Delivery, cujo problema de pesquisa volta-se na utilização de aplicativos de terceiros como ferramentas do marketing e aumento das vendas nas empresas nas empresas “X” e “Y”, dos segmentos de alimentos que trabalham com tele entrega no município de São Leopoldo/RS. Tendo objetivo principal investigar a utilização de aplicativos de terceiros como meio de reduzir custos e aumento de lucratividade para os segmentos de alimentos que trabalham com tele entrega. Quanto aos objetivos da pesquisa, utilizou-se uma pesquisa exploratória, seguida de uma descritiva, de abordagem qualitativa. Quanto aos procedimentos, fez-se uso de uma pesquisa de campo, de amostra não probabilística, cuja coleta de dados deu-se por meio de entrevista estruturada. Dentre os resultados obtidos pode-se apontar, que com o aplicativo, não é preciso contratar mais atendentes, os pedidos podem são repassados diretamente para a cozinha e, depois, os entregadores recebem informações sobre o endereço, preço total e até mesmo uma rota com mapa mostrando a maneira mais simples de chegar ao destino. Os benefícios não se restringem aos custos, mas também se refletem em conveniência, economia de tempo, produtividade, além de segurança e conforto para o cliente. Tendo em vista que o consumidor moderno está mais exigente, logo, oferecer a ele facilidades é essencial. Inclusive, por meio dos aplicativo de terceiros é possível fazer o controle da entrega.pt_BR
dc.format.extent29 f.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.relation.ispartofGestão de Empresas - Unisul Virtualpt_BR
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/*
dc.subjectAplicativos de terceirospt_BR
dc.subjectRestaurantept_BR
dc.subjectMarketing.pt_BR
dc.titleEstratégia de marketing com utilização de aplicativos de terceiros nas empresaspt_BR
dc.title.alternativeMarketing strategy using third-party applications in companiespt_BR
dc.typeArtigo Científicopt_BR
dc.contributor.coadvisorZanchin, Janete
dc.subject.areaCiências Sociais Aplicadaspt_BR


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil

Mantido pela
Unisul
Plataforma
DSpace
Desenvolvido por
Digital Libraries
Licenciamento
Creative Commons