Show simple item record

dc.contributor.advisorBoni, Beatriz Ritter
dc.contributor.authorSantos, Luan Pedro dos
dc.coverage.spatialPalhoçapt_BR
dc.date.accessioned2019-10-31T18:21:15Z
dc.date.available2019-10-31T18:21:15Z
dc.date.issued2019pt_BR
dc.identifier.urihttp://www.riuni.unisul.br/handle/12345/8259
dc.descriptionThis study proposed to apply the checklist of good practices for food services and a questionnaire to identify the presence of the nutritionist in seven restaurants in a district of the city of Palhoça, Santa Catarina. The relation of the presence of the nutritionist with the hygienic-sanitary quality in Food and Nutrition Units. In this analysis were accomplished averages and test of conformities, relating to the presence or not of the nutritionist in the units. As a result, it was observed that the presence of the nutritionist was positive in relation to the conformities and in the units that did not present the professional; several unconformities were evidenced, such as the lack of a Good Practices Manual and sample collection in many of them.pt_BR
dc.description.abstractO estudo se propôs a aplicar a lista de verificação de boas práticas para serviços de alimentação e um questionário para identificar a presença do profissional nutricionista em sete restaurantes de um bairro do município de Palhoça, Santa Catarina. E com isso verificar a relação da presença do nutricionista com a qualidade higiênico-sanitária em Unidades de Alimentação e Nutrição. Para a análise de dados foram realizadas médias e teste t das conformidades, relacionando com a presença ou não do nutricionista nas unidades. Como resultado foi observado que a presença do nutricionista foi positiva em relação às conformidades e nas unidades que não apresentavam o profissional, várias não conformidades foram evidenciadas, como a falta de Manual de Boas Práticas e coleta de amostras em boa parte delas.pt_BR
dc.format.extent12 f.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.relation.ispartofNutrição - Pedra Brancapt_BR
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/*
dc.subjectNutricionistapt_BR
dc.subjectHigiene dos Alimentospt_BR
dc.subjectSegurança dos Alimentospt_BR
dc.subjectFood Hygienept_BR
dc.subjectNutritionistspt_BR
dc.titleNutricionista e qualidade higiênico-sanitária dos alimentospt_BR
dc.title.alternativeNutritionist and Hygienic-Sanitary Quality of foodpt_BR
dc.typeArtigo Científicopt_BR
dc.subject.areaCiências da Saúdept_BR


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil

Mantido pela
Unisul
Plataforma
DSpace
Desenvolvido por
Digital Libraries
Licenciamento
Creative Commons